"Hrvatsko pravosuđe krši osnovna prava kapetana Dragana"

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta u izjavi za javnost kritikovao je odluku hrvatskog Ministarstva pravosuđa.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

22:37

Foto: Tanjug / Hina

Spornom odlukom mu je odbijen zahtev da poseti Dragana Vasiljkovića u zatvoru u Lepoglavi.

Linta napominje da je on narodni poslanik Skupšštine Srbije, te da je Ministarstvo pravosuđa svojom odlukom prekršilo osnovno ljudsko pravo Vasiljkovića da ga u zatvoru poseti narodni poslanik.

U izjavi za javnost Linta je najoštrije kritikovao i današnju, kako kažže, skandalonu odluku Županijskog suda u Varaždinu, koji je odbio zahtev Vasiljkovića za uslovno puštanje na slobodu, uz ocenu da je on i osuđen samo zbog toga što je "bio jedan od simbola otpora ustašškom režžimu Franje Tuđmana, čiji je cilj bio stvarenje etnički čiste velike Hrvatske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: