Specijalni sud uputio 15 novih poziva pripadnicima tzv. OVK

Tužioci Specijalnog suda u Hagu za zločine pripadnika tzv. OVK uputili su petnaestak novih poziva za saslušanje bivšim pripadnicima te paravojske.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.09.2019.

16:30

Specijalni sud uputio 15 novih poziva pripadnicima tzv. OVK
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

To je, prema pisanju Gazete Expres, potvrdio potpredsednik udruženja kosovskih veterana i bivših pripadnika tzv. OVK, Nasim Haradinaj, dodavši da su ovog puta pozive dobili bivši pripadnici tzv. OVK, ali i civili.

Nasim Haradinaj je za Expres rekao da se Specijalni sud prema pripadnicima tzv. OVK odnosi kao, kako tvrdi, prema robovima.

Smatra da su ti pozivi na saslušanja "podsmeh kosovskim institucijama".

Prema njegovim rečima, ti pozivi za saslušanje su besmisleni i njima se neki pozivaju kao svedoci, neki kao osumnjiceni, a neki i kao osumnjičeni svedoci.

"Te pozive oni šalju kao da smo mi robovi", rekao je Nasim Haradinaj.

Kaže da je o nehumanom odnosu Specijalnog suda prema bivšim prpadnicima tzv. OVK udruženje obavestilo advokate Kraljevskog suda u Velikoj Britaniji.

"Na sastanku sa advokatima Kraljevskog suda Velike Britanije koji smo imali, bili su iznenađeni našim žalbama na takav pristup Specijalnog suda. Obećali su nam da će se pozabaviti ovim pitanjem i da će nalaze objaviti u najpopularnijim britanskim i američkim novinama, a obećali su i da će se obratiti i tužiocima Specijanog suda", rekao Nasim Haradinaj.

Nasim Haradinaj je potvrdio da je da bivši pripadnik tzv. OVK, Petrit Bojadžiju, otputovao u Hag, gde će danas biti sašlušan u tužilaštvu Specijalnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: