"Sisi, odlazi": Egipćani traže ostavku predsednika FOTO

U više egipatskih gradova održani su antivladini protesti sa kojih je zatražena ostavka predsednika Abdela Fataha el Sisija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.09.2019.

19:36

EPA-EFE/ Stringer

Proteste je veoma brzo rasturila policija koja je protiv demonstranata iskoristila suzavac.

Prema tvrdnjama egipatskog Centra za ekonomska i socijalna prava, nekoliko desetina ljudi je uhapšeno, medju kojima najmanje dva novinara.

Ovo su, kako prenosi AP, retki antivladini protesti, a u blizini trga u Kairu, sinoć se okupilo na desetine demonstranata.

"Ovo je važan razvoj dogadjaja jer je ovo prvi protest protiv vlasti el Sisija", rekao je politikolog Mustafa Kamel el Sajed sa Univerziteta u Kairu.

Protesti, na kojima se takodje okupio manji broj ljudi, održani su i u drugim mestima, uključujući i Aleksandriju.

Oni su se odazvali pozivu biznismena, koji je sam napustio zemlju, Mohameda Alija, a koji optužuje vojsku i vladu za korupciju, ne pružajući za to dokaze.

El Sisi je u utorak odbacio optužbe za korupciju, nazivajući ih "čistim lažima".

Egipatski biznismen i glumac Mohamed Ali postavio je na internetu seriju video snimaka u kojima optužuje predsednika da troši milione na luksuzne rezidencije i hotele, dok milioni Egipćana žive u siromaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: