CG: Posle 10 sati spasioci izvukli Irca sa nepristupačnog terena

Skoro 10 sati trajalo je spasavanje Irca Šona Kalena koga su kotorski spasioci uspeli u nedelju rano ujutru da spuste sa nepristupačnog terena.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.09.2019.

16:23

CG: Posle 10 sati spasioci izvukli Irca sa nepristupačnog terena
Ilustracija: Depositphotos/ Belchonock

Irac (54) se zaputio u Pestingradske vrleti juče u prepodnevnim satima.

On, međutim, nije mogao da se vrati na odredište, pa je uputio poziv u pomoć koji je prosleđen kotorskim spasiocima, izjavio je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spasavanja.

"Na teren je upućena ekipa spasilaca sa svom potrebnom opremom, jer se pretpostavljalo da će Irac biti u stanju da se, uz pomoć vatrogasaca spusti u grad. Slika na terenu je bila potpuno drugačija. Kada su kotorski spasioci pronašli irskog državljanina na liticama kanjona Škurde, on je pokazivao znake opšte slabosti i nije bio u stanju da nastavi spuštanje. Zbog toga se ka Pestingradu uputila još jedna ekipa od šest spasilaca, kako bi napokon uspeli zajednički da završe složenu operaciju spašavanja", kazao je Mandić.

Teren je izuzetno složen i opasan za kretenje, a s obzirom da je bio potpuni mrak, bez mesečine, moralo se delovati oprezno.

Trebalo se, kako prenosi CdM, prebaciti s jedne strane kanjona Škurde na drugi, u čemu su spasioci uspeli zahvaljujući alpinističkoj opremi.

Spašavanje Kalena počelo je juče u 17.35 sati, a zavrsili se u 3:30 sata, precizirao je Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: