Indija zaplenila tonu ketamina, vredna 42 miliona dolara

Indijska obalska straža je zaplenila više od tone ketamina i uhapsila šest Mjanmaraca, članova posade broda koji je drogu prevozio, saopštile su indijske vlasti

Izvor: Beta

Nedelja, 22.09.2019.

14:14

Indija zaplenila tonu ketamina, vredna 42 miliona dolara
Ilustracija: Deposit photos/valipatov

Droga vredna oko 42 miliona dolara nalazila se u brodu koji je u sredu uočio avion obalske straže dok je ugašenih svetala plovio Indijskim okeanom, navelo je indijsko ministarstvo odbrane.

Posada broda nije odgovarala na radio poruke pa su se pripadnici obalske straže na kraju ukrcali na plovilo. U petak su naišli na "57 kesa sa sumnjivom supstancom".

"Preliminarna analiza je pokazala da je sumnjiva supstanca ketamin. On se nalazio na brodu, u 1.160 paketa od jednog kilograma", navedeno je u saopštenju.

Šest uhapšenih Mjanmaraca kao i tovar broda su prebačeni u Port Bler, glavni grad indijske teritorije Andamanska i Nikobarska ostrva.

Oni su rekli da su Mjanmar napustili 14. septembra.

Andamanska i Nikobarska ostrva se nalaze u blizini obala jugoistočne Azije, nedaleko od Mjanmara.

Delovi Laosa, Tajlanda i Mjanmara se nalaze u regionu "Zlatnog trougla", čvorišta trgovine metamfetaminima odakle se droga šalje ka ostatku jugoistočne Azije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: