Kamenovan voz u Beogradu, oštećena lokomotiva

Na ulaznoj skretnici u stanicu Batajnica, iz pravca Surčina, nepoznati vandali kamenovali su u 15.15 h teretni voz, koji je saobraćao iz Valjeva ka Rumi.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

18:24

Kamenovan voz u Beogradu, oštećena lokomotiva
Ilustracija: Depositphotos/gjp1991

Kako navodi "Srbija kargo" a.d., voz je vukla nova Vektron elektrolokomotiva broj 193-904, vlasnika kompanije „Srbija kargo".

Tom prilikom razbijeno je vetrobransko čeono staklo i na taj način, pored materijalne štete, direktno ugrožena bezbednost osoblja lokomotive. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv NN lica biće podnete krivične prijave, navodi to preduzeće.

Oni podsećaju da se još jedno kamenovanje dogodilo u avgustu ove godine, kada je kamenovan međunarodni teretni voz, između Batajnice i Surčina, pri čemu je takođe oštećena nova Vektron lokomotiva.

Srbija kargo zato apeluje da se čuvaju vozna sredstva od nasilnog uništavanja, jer posledice ovakvih događaja direktno ugrožavaju bezbednosti voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

"Srbija kargo“ je 13. maja ove godine, pustio u saobraćaj prve višesistemske Vektron lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije Simens, a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: