Uprava vrtića i tužilaštvo pokrenuli postupke zbog trovanja devojčice asepsolom

U PU "Naša radost" u Rači pokrenut je disciplinski postupak protiv 4 zaposlena. Javni tužilac pokrenuo predistražni postupak zbog trovanja asepsolom devojčice.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

15:33

Uprava vrtića i tužilaštvo pokrenuli postupke zbog trovanja devojčice asepsolom
Ilustracija: EPA-EFE /CHRISTIAN CHARISIUS

To je rečeno Beti u toj ustanovi.

Direktorka "Naše radosti" Ljubina Jevtić je rekla da je disciplinski postupak pokrenut protiv tri medicinske sestre i jednog vaspitača.

"Biće utvrđena odgovornost, a krivac će snositi posledice", rekla je Jevtićeva.

Ona je potvrdila da je u vrtiću posle slučaja trovanja bila inspekcija rada, sanitarna i prosvetna inspekcija.

Jevtićeva smatra da je najvažnije da je devojčica dobro i da nije životno ugrožena.

Dvoipogodišnja devojčica iz Rače je pre tri dana u vrtiću zatražila vodu od vaspitačice, koja joj je dala plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće koja se nalazila na stolu, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol.

Zbog povraćanja i tegoba devojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, gde se nalazi i dalje.

U Kliničkom centru je Beti danas rečeno da je devojčica stabilno i van životne opasnosti, ali i da će još ostati u toj zdravstvenoj ustanovi kako bi se pod nazorom lekara pratio njen oporavak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: