"Bore se protiv nas do poslednjeg Amerikanca"

Iranski MSP Mohamad Džavad Zarif izjavio je da se čini da saveznici SAD, S. Arabija i UAE, "žele da se bore protiv Irana do poslednjeg Amerikanca".

Izvor: Tanjug

Petak, 20.09.2019.

14:13

EPA-EFE/Stringer

Zarif je ovim odgovorio na izjavu koju je u četvrtak izneo američki državni sekretar Majk Pompeo tokom posete Abu Dabiju da dok ministar inostranih poslova Irana preti ratom i borbom do poslednjeg Amerikanca, SAD imaju za cilj da naprave koaliciju koja želi da postigne mir, preneo je Rojters.

Na svom nalogu na Tviteru Zarif je napisao da ne želi Iran da se bori do poslednjeg Amerikanca, već domaćini njegovog B tima, koji izgleda žele da se bore sa Iranom do poslednjeg Amerikanca.

Zarif je u prošlosti izjavio da bi takozvani B tim, koji uključuje saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana i prestolonaslednika Abu Dabija Mohameda bin Zajeda, mogao podstaći predsednika SAD Donalda Trampa da đe u sukob sa Teheranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: