Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova VIDEO

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

07:29

Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova VIDEO
Screenshot/TV Prva

Požar i eksplozija dogodili su se na Fakultetu organske hemije.

Povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na mesto požara izašli su čelnici TMF-a.

RTS nezvanično saznaje da je na terenu utvrđeno da je koncentracija gasova visoka u toj laboratoriji i na fakultetu uopšte, pa je bilo nebezbedno za obavljanje policijskog uviđaja. Fakultet je obezbeđen, a nakon uviđaja biće poznat tačan uzrok eksplozije i požara, javili su mediji.

Međutim, ekipa TV Prve je na terenu saznala, iz izvora s fakulteta, da je se eksplozija dogodila u frižideru koji čuva hemikalije. Takođe je s fakulteta rečeno da nije tačna informacija da je u vazduhu velika koncentracija gasova i ističu da fakultet od jutros radi normalno, a za danas su čak zakazani i ispiti.

"Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi", rečeno je Tanjugu.

Još jedna vest iz Karnegijeve ulice. TV Prva je javila da je u toj ulici veliki kvar vodovodne cevi i da se voda sliva niz tu i okolne ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: