Otkriven šverc 7500 litara nafte na pokvarenom brodu

Carinici su juče na prelazu Veliko Gradište sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 7.500 litara nafte na jednom brodu koji je bio u kvaru.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.09.2019.

16:32

Otkriven šverc 7500 litara nafte na pokvarenom brodu
Ilustracija: EPA-EFE/ Sascha Steinbach

Nemački brod ''Johan Straus'' koji je u vlasništvu mađarske firme pokvario se tokom plovidbe, pa je drugi brod bio angažovan da ga došlepa do mesta gde bi bio remontovan.

Prilikom ulazne kontrole u Srbiju carinici su otkrili da se u njegovim pogonskim tankovima nalazi mnogo više dizel goriva od prijavljene količine.

Naime, ''buster'' uređajem za merenje gustine materije utvrđeno je da se umesto 65.000 litara goriva u njemu nalazi skoro 73.000 litara.

Protiv mašiniste, koji se u vreme otkrivanja prekršaja jedini nalazio na brodu, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka čiji je ishod novčana kazna, kao i naplata protivvrednosti robe koja se ne može oduzeti.

Kako je carinarnica Kladovo potom donela i rešenje o naplati carine i drugih uvoznih dažbina, ukupno naplaćena suma za ovaj prekršaj bila je gotovo 1,6 miliona dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u državni budžet.

Početkom meseca carinici su sprečili šverc pet tona nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: