Rohani: Napad na naftno postrojenje shvatiti kao upozorenje

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao da bi Saudijska Arabija trebalo da shvati nedavni napad dronovima na svoja naftna postrojenja kao upozorenje.

Izvor: Tanjug, Beta/AP

Sreda, 18.09.2019.

10:55

Rohani: Napad na naftno postrojenje shvatiti kao upozorenje
Foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Takođe, kako je dodao ta zemlja bi trebalo da prekine intervencije u Jemenu.

Rohani je to izjavio na sastanku vlade, a u snimku koji je emitovala državna televizija nije se bavio američkim i saudijskim tvrdnjama da Iran stoji iza subotnjeg napada na saudijsku rafineriju i naftno polje.

Rohani je izjavio i da Teheran nije želeo konflikt u regionu i optužio koaliciju predvođenu SAD i Saudijske Arabije da su počeli rat u Jemenu"Nismo želeli konflikt u regionu... Ko je počeo konflikt? Nisu građani Jemena. Saudijska Arabija, Emirati, SAD, određene evropske zemlje i cionistički režim (Izrael) su ti koji su započeli rat u regionu", rekao je Rohani za iranske medije, a prenosi Rojters.

Rohani je dodao da su Huti, napali saudijska naftna postrojenja tokom vikenda "kao upozorenje", posle napada koalicije na bolnice, škole i pijace u Jemenu.

Koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije interveniše u Jemenu od marta 2015, boreći se protiv šiitskih pobunjenika Huta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: