Kad Rusi pošalju supersoničnog bombardera, NATO diže Dance, Belgijance, Poljake i Šveđane VIDEO

Ruski vazduhoplovci snimili su "pratnju" belgijskih, danskih, poljskih i švedskih borbenih aviona, dignutih u vazduh da isprate ruski bombarder "Tu-160".

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

08:54

Kad Rusi pošalju supersoničnog bombardera, NATO diže Dance, Belgijance, Poljake i Šveđane VIDEO
Handout/Handout/Getty images

Sve se odigralo iznad Baltičkog mora, tokom, kako navodi Raša tudej, rutinskog leta ruskog bombardera. Snimak koji je nastao iz pilotske kabine ruskog aviona objavilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Na tom snimku se vidi uzletanje supersoničnog bombardera "tupoljev Tu-160" s nepoznate lokacije i početak njegovog leta ka baltičkom vazdušnom prostoru.

Bombarder i dva aviona koja su bila s njim u pratnji najpre presreću finski avioni "F-18" i švedski "JAS-39 gripen", negde iznad neutralnih voda. Nekoliko trenutaka kasnije, stižu i ef- šesnaestice iz Belgije, Danske i Poljske.

Kako navodi Raša tudej, NATO avioni su u nekoliko navrata prišli toliko blizu ruskom bombarderu da su piloti mogli jasno da pročitaju oznake na njima, kao i da vide čiju zastavu nose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: