Vršnjačko nasilje se pretvorilo u internet-senzaciju? VIDEO

Slučaj "Barajevo" eksplodirao je na društvenim mrežama, gde raste popularnost učesnica snimka.

Izvor: Prva

Utorak, 17.09.2019.

19:34

Vršnjačko nasilje se pretvorilo u internet-senzaciju? VIDEO
Screenshot/TV Prva

Nije prošlo neopaženo da je žrtva dobila veliku podršku na Instagramu, gde je napravljen i poseban profil za tu namenu, na kom se sada postavljaju i novi snimci vršnjačkog nasilja.

Kakvu ulogu ima virtuelni svet u kreiranju društvenih problema u realnosti?

Usuditi se na zaključak da se jedan od najvećih društvenih problema u Srbiji - vršnjačko nasilje, ukršta i kombinuje se fenomenom popularnosti na internetu po svaku cenu hrabar je, ali nažalost i realan pristup.

U toj internet-utakmici mlađa populacija često ne bira sredstva, kako bi virtuelno postala što prodornija i što uticajnija.

Recimo, nakon vršnjačkog nasilja u Barajevu, sa profila žrtve čija je popularnost u porastu i trenutno ima 33.000 pratilaca, poslata je zahvalnost svima koji su je podržali uz obećanu reklamu zauzvrat.

Da li se tako ozbiljni problemi pretvaraju u internet-senzacije i prilike za napredovanje u virtuelnom svetu?

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: