Srbija prvi put u posmatračkoj misiji na izborima u Tunisu

Šefica delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Frankofonije učestovala je u posmatračkoj misiji na predsedničkim izborima u Tunisu.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

19:22

Srbija prvi put u posmatračkoj misiji na izborima u Tunisu
Ilustracija: Depositphotos/ Shanin

Cilj misije Frankofonije, sastavljene od 10 članova iz celog sveta, bio je da u Tunisu proceni zakonodavni i institucionalni okvir izbornog procesa, kao i da istakne dobru praksu tog sistema.

"Velika čast za Srbiju je što smo pozvani da učestvujemo u posmatračkoj misiji predsedničkih izbora prijateljskog Tunisa, koji nije priznao nelegalnu nezavisnost Kosova", rekla je Jovanovićeva.

Delegaciju su, pored predstavnika Srbije, činili i predstavnici iz Francuske, Švajcarske, Belgije, Rumunije, Gane, Kanade, Kameruna, Egipta i Nigera.

"Promenivši svoj status, od posmatrača u pridruženog člana Frankofonije, Srbija se maksimalno angažovala i uključila u sve aktivnosti te velike međunarodne organizacije", dodala je Jadranka Jovanović.

Tokom šestodnevne misije, članovi misije imali su priliku da se sastanu sa glavnim akterima u izbornim radnjama, s predstavnicima institucija za sprovođenje izbornog procesa i političkih stranaka, civilnog društva i medija.

Predsednički izbori u Tunisu održani su 15. septembra, a očekuje se zvanična odluka o terminu održavanja drugog kruga izbora, pošto niko od kandidata nije osvojio više od 50 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: