Upaljen alarm i upozorenje: Temperaturni šok, pljuskovi, grmljavine i vetar

Nakon toplog i sunčanog dana, u Srbiji će večeras i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima padati kiša i pljuskovi, saopštio je RHMZ.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

07:43

Upaljen alarm i upozorenje: Temperaturni šok, pljuskovi, grmljavine i vetar
Screenshot/RHMZ

Danas će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar s jutarnjom temperaturom od osam do 17 stepeni i najvišom dnevnom od 28 do 32 stepena.

Međutim, uveče će na severu i zapadu doći do naoblačenja s kišom i pljuskovima, ponegde grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će se tokom noći premeštati dalje ka jugu i jugoistoku zemlje.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar s jutarnjom temperaturom od 17 stepeni i najvišom dnevnom do 30 stepeni.

Uveče i tokom noči očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U sredu osetno hladnije, vetrovito, na severu razvedravanje, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima, na jugu ponegde i grmljavinom, a po podne se očekuje prestanak padavina.

U četvrtak će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano samo u južnim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom.

Zatim se očekuje pretežno sunčano, uz hladna jutra, ponegde sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana postepeno toplije, naročito početkom naredne sedmice.

Za današnji dan upaljen je i narandžasti meteo-alarm za područja Bačke, Srema i Zapadne Srbije, dok je žuti na snazi za Banat i Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: