"100 dana u jednom minutu" VIDEO

Danas se navršava 100 dana protesta u Hongkongu, koji su počeli 9. juna i od tada ne prestaju, uprkos brutalnosti policije u obračunima s građanima.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.09.2019.

09:40

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Podsetimo, građani Hongkonga masovno su izašli na ulice u znak protesta zbog najave usvajanja zakona o ekstradiciji Kini, ali su ubrzo prerasli u građanski otpor i borbu za slobodnije demokratso društvo. Iako je sporni zakon povučen, Hongkong i dalje ključa.

Haotično j ebilo i ovog vikenda, kada je policija koristila vodene topove, suzavac i gumene metke protiv demonstrnata koji su blokirali puteve i bacali benzinske bombe ispred sedišta vlade.

Na hiljade antivladinih demonstranata trčalo je ulicama podmećući ulične požare i blokirajući puteve u srcu bivše britanske kolonije, prenosi Rojters.

Snage bezbednosti su krenule u gašenje vatre, a policija je juče ispalila suzavac kako bi rasterala demonstrante.

Policija je jutros izdala saopštenje u kojem je izrazila "oštru osudu" nakon što protest koji je započeo mirno prerastao u nasilje u nekim poslovnim, trgovinskim i turističkim delovima grada.

U znak obeležavanja 100 dana protesta agencija AFP objavila je snimak "100 dana u jednoj minuti"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: