"Vulinovih 11 ne može da uđe, i tačka"

Premijer Andrej Plenković ponovo je govorio o zabrani ulaska pripadnicima Vojske Srbije u Hrvatsku, ocenivši taj incident kao provokaciju, koju neće dozvoliti.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

13:37

Dan Kitwood/Staff/Getty images

Ponovo je negirao navode iz Beograda da je njihov ulazak u Hrvatsku bio najavljen, javila je HINA.

"Vulinovih 11 ne možđe da uđe ako nisu bili najavljeni po propisu. I tačka. Ne dozvoljavamo provokacije. To je bit", rekao je Plenković na otvorenom delu sednice vlade.

Rekao je da su ministarstva spoljnih poslova Hrvatske i Srbije poslednjih dana imala, kako je rekao, protivrečne tvrdnje o tome da li je dolazak delegacije Vojske Srbije u Jasenovac, bio najavljen ili nije.

On ponovo tvrdi da najave nije bilo.

"Treba nazvati telefonom i reći `mi bismo došli` ili poslati diplomatsku notu. To je uobičajena praksa, to su propisi", rekao je hrvatski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: