Makronov bliski saradnik pod istragom

Predsednik Nacionalne skupštine Francuske Rišar Feran, bliski saveznik predsednika Emanuela Makrona, u sredu je stavljen pod formalnu istragu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

12:51

Makronov bliski saradnik pod istragom
Ilustracija: Getty images/ Alex Grimm/ Staff

Sumnja se da je odgovoran za navodne finansijske zloupotrebe, saopšteno je iz skupštine.

Feran negira ove navode i uveren je da će slučaj biti odbačen, prenosi Rojters.

Taj potez, koji je usledio nakon dužeg ispitivanja Ferana u toku jučerašnjeg dana, verovatno će biti povod da se ponovo preispita Makronovo obećanje da će "očistiti" francusku politiku, ocenjuje agencija.

Prema francuskom zakonu, stavljanje pod formalnu istragu znači da postoje "ozbiljni ili konzistentni dokazi" koji ukazuju na verovatnu umešanost osumnjičenog u zločin.

Prethodna istraga francuskog javnog tužilaštva o Feranovom finansijskom poslovanju zaključena je krajem 2017. godine, a Feran je podneo ostavku na mesto ministra tokom te istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: