Pretres 150 kuća i kancelarija pristalica opozicije

Ruske bezbednosne službe pretresle su u četvrtak najmanje 150 kuća i kancelarija koje pripadaju pristalicama kritičara Kremlja napisao Leonid Volkov.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

11:32

Pretres 150 kuća i kancelarija pristalica opozicije
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni pozvao je svoje pristalice da taktički glasaju kako bi pokušali da smanje šanse kandidata koje podržava Kremlj širom zemlje, a čini se da je strategija imala neki uspeh.

Pretresi su izvršeni četiri dana nakon što je ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila trećinu mandata u skupštini grada Moskve i pretrpela neuspehe na drugim mestima, ali ipak zadržavajući svoj dominantni položaj u Rusiji, prenosi Rojters.

"Ukupan broj pretresa je preko 150, a u racije je bilo uključeno čak 1000 službenika ruske policije", napisao je Volkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: