Netanijahu: Vašington i dalje tvrd prema Iranu; Tramp: Videćemo šta će se dogoditi

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je za izraelski "Kanal 20" da i posle smenjivanja Džona Boltona, Vašington i dalje ima tvrd stav prema Iranu.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

22:34

Netanijahu: Vašington i dalje tvrd prema Iranu; Tramp: Videćemo šta će se dogoditi
Ilustracija: Depositphotos/ Lightsource

Spominjući nove američke sankcije protiv iranske Revolucionarne garde koje su najavljene nakon smene nacionalnog savetnika za bezbednost SAD, Netanijahu je rekao da "ne sumnja da će u svakoj situaciji ... predsednik Tramp i njegova administracija imati veoma, veoma tvrd stav prema Iranu", preneo je Rojters.

Američki predsednik ostavio je u sredu otvorenu mogućnost da SAD mogu da ublaže sankcije Iranu.

On je rekao da veruje da Iran želi da postigne dogovor sa Vašingtonom u vezi sa svojim nuklearnim programom, preneo je Rojters.

"Videćemo šta će se dogoditi", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o mogućnosti da SAD ublaže kampanju "maksimalnog pritiska" na Iran.

Tramp je jednostrano povukao SAD iz nuklearnog sporazuma velikih sila sa Iranom i uveo mu dodatne sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: