Kuća "američkog špijuna" pod lupom novinara, šta su primetile komšije VIDEO

Reporter RIA novosti obišao je gradić Staford u SAD u kojem živi porodica Olega Smolenkova, za kog se tvrdi da je američki špijun, prenosi "Sputnjik".

Izvor: Sputnjik

Sreda, 11.09.2019.

12:36

Kuća
Ilustracija: Deposit photo/AndrewLozovyi

Kako saznaje iz razgovora sa komšijama, porodica Smolenkova je munjevito napustila kuću nakon što su primetili da se u njihovoj blizini pojavljuju novinari.

Greg Tali, vlasnik kuće koja se nalazi preko puta porodice Smolenkova, koji je ovo ispričao novinaru ruske agencije, tvrdi da je o tome ko je bio njegov komšija saznao od novinara portala „Dejli bist“, koji mu je postavio nekoliko pitanja o njemu.

„Nakon što je taj novinar pre nekog vremena pokucao na moja vrata, otišao je do sledeće kuće. Potom sam razgovarao sa svojom komšinicom, kojoj se taj novinar takođe obratio, i rekla mi je da joj je postavljao ista pitanja. Pošto u tom trenutku nikoga nije bilo u kući Smolenkova, on je seo u auto i čekao ih da se vrate. Međutim, kada su se vratili i čim su ga videli, ušli su u kuću, a nakon 15 sekundi izašli i otišli sa dva automobila“, ispričao je on.

Reč je o dvospratnoj kući koja se nalazi na blagom uzvišenju, a prema vlasničkim dokumentima pripada čoveku koji se zove – Oleg Smolenkov. Ispred kuće se nalazi travnjak od nekoliko ari, a sa leve strane je put ka dve garaže.

Sve roletne su bile spuštene, unutar kuće nisu se mogli primetiti nikakvi pokreti, a na zvono novinara RIA Novosti niko se nije odazvao. Interesantno je da se ispod krova mogu primetiti sigurnosne kamere.

Iza kuće se, takođe na travnjaku, nalazi montažni bazen i roštilj na gas, kao i dečije igralište, pored koje se nalazi omanja gostinska kuća. Po travnjaku su razbacane igračke, dok se pored ograde nalazi kućica za pse.

Imali su čudan akcenat

„Imao je vaš akcenat. Da, bio je to ruski akcenat. Upoznao sam se sa njim kada se useljavao. Ne sećam se kada je to tačno bilo, ali znam da je bilo pre 4. jula prošle godine, jer smo zajedno puštali vatromet za Dan nezavisnosti“, ispričao je komšija Tali.

Prema njegovim rečima — primetivši njegovu suprugu, on joj je prišao i ponudio da se pridruži ostalim stanovnicima u slavlju, na šta je ona odgovorila: „No ingliš“, čime je jasno dala do znanja da ne govori engleski. Potom je pozvala muža, koji je izašao iz kuće i tada rekao da su se upravo uselili, kao i da su pre toga živeli u Severnoj Virdžiniji.

Kaže i da su se tada upoznali, ali da mu se ne seća imena. Rekao mu je i da trenutno nije zaposlen.

Ni poštar nije mogao da se seti imena tog čoveka – kaže da ga je video u nekoliko navrata, ali da sa njim nikada nije razgovarao.

„Čini mi se da liči na tako nešto“, odgovorio je poštar, nakon što ga je novinar RIA Novosti upitao da to ime možda nije Oleg Smolenkov.

Kuća sa pričom

Komšija Tali ispričao je i da nikada nije video da se bilo kakvo obezbeđenje ili policija nalazila u blizini kuće u kojoj je navodno živeo Rus. U ovom kraju se nalazi oko 40 kuća i svi se međusobno poznaju.

Međutim, navodi i da se sistem sa kamerama na toj kući nalazio i kada je tu bio prethodni vlasnik, budući da je bio vlasnik kompanije koja se bavila ugradnjom sigurnosnih sistema.

„To je najveća kuća u našem kraju. Sadašnji vlasnici su peti u nizu za poslednjih 15 godina, što je čudno, jer većina nas živi ovde od 2003. godine“, rekao je.

Čudan kraj — čudni stanovnici

Nikol Klements, druga komšinica sa kojom je novinar RIA Novosti razgovarao, kaže da je sam kraj pomalo čudan, jer u njemu stanuju uglavnom bivši pripadnici FBI. Ona lično je, kako tvrdi, bila zaposlena u vojnoj obaveštajnoj službi.

„Ima ovde i bivših vojnika, uglavnom pripadnika vojne obaveštajne službe. Sve je to i logično, jer se u blizini nalazi akademija FBI, kao i baza marinaca“, pojašnjava.

Klementsova navodi i da je čudno što se kuća vodi na pravo ime Smolenkova, ako se zaista ispostavi da je on bio špijun za FBI.

„Ja tako nešto ne mogu ni da zamislim. To mi deluje nadrealno. Tako bi ga svako mogao pronaći lako“, kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: