Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra VIDEO

Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

11:50

Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra VIDEO
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Danas je okončano pripremno ročište.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i njemu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović se kratko izjasnio o krivici.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, pevačicu koja je učestvovala u jednom popularnom muzičkom takmičenju.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: