Vučić i Zeman tet-a-tet, sastanak delegacija, poslovni forum

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček u Palati Srbija za predsednika Češke Miloša Zemana, koji boravi u poseti Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

07:16

Vučić i Zeman tet-a-tet, sastanak delegacija, poslovni forum
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Češku delegaciju, koju predvodi Zeman, dočekali su i brojni ministri u Vladi Srbije - Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Nenad Popović, Nebojša Stefanović, Goran Knežević, Aleksandar Vulin.

Nakon svečanog dočeka, uslediće tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, a zatim i plenarni sastanak sa članovima dve delegacije. Planirano je i potpisivanje dva bilateralna sporazuma, a potom će uslediti konferencija za novinare.

Za 12.30 planiran je početak Srpsko-češkog poslovnog foruma.

Uvodna obraćanja održaće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, i njegov češki kolega Vladimir Dlouhi, kao i dvojica lidera Srbije i Češke Vučić i Zeman.

Zemana je juče na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Srbije, koji je na Instagram nalogu "budućnostsrbija" uz fotografiju s dočeka napisao da su odnosi između Srbije i Češke danas na najvišem nivou.

Vučić i Zeman juče su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Češka delegacija počela je juče zvaničnu posetu Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: