"Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja"

Zamenica kosovskog ministra spoljnih poslova Rejhan Vunići rekla je da su izjave potpredsednika vlade Envera Hodžaja neosnovane.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.09.2019.

16:08

Foto: EPA/KUSHTRIM TERNAVA

"Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja", rekla je ona.

"Mi nemamo nikakvu najavu kao ministartvo spoljnih poslova. Ako potpredsednik vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da iznosi takve tvrdnje. Ali zvanično nemamo najavu nijedne države za povlačenje priznanja ", izjavila je Vunići za Zeri, prenosi Kosovo onlajn.

Kako navodi Zeri, Vunići je takođe prokomentarisala izjavu češkog predsednika Miloša Zemana dodajući da su njegovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom Češke prema Kosovu.

"Svi znamo odnos češkog predsednika prema Kosovu i takve izjave se obično očekuju tokom posete koju će imati u Beogradu. Ali, to (povlačenje priznanja) se neće dogoditi. U stalnom smo kontaktu sa češkim ministarstvom spoljnih poslova koje to kategorički negira. Dakle, što se tiče odnosa češke države prema Kosovu, ništa se necje promeniti “, istakla je Vunići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: