Dve stranke koje misle da bojkot izbora nije dobro rešenje nisu uspele da se dogovore

Beogradski "Blic" piše da lideri opozicionih stranaka SPAS i DDD Aleksandar Šapić i Miloš Jovanović nisu uspeli da se dogovore o saradnji pred naredne izbore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

07:05

Dve stranke koje misle da bojkot izbora nije dobro rešenje nisu uspele da se dogovore

Kako navodi izvor lista, dvojica lidera nisu se usaglasili oko nekih ključnih stvari koje se tiču eventualne saradnje.

"Nekoliko meseci su Šapić i Jovanović razgovarali, tražili su model saradnje koji bi za obojicu bio prihvatljiv, ali nisu uspeli u tome. Nije bilo svadja niti tenzija, shvatili su da svako treba da ide svojim putem", kaže taj izvor.

"Blic" podseća da su DSS i SPAS opozicione stranke koje ne misle da je bojkot izbora najbolja opcija u ovom trenutku za državu, a o izlasku na izbore odlučiće kada oni budu raspisani.

List dodaje da mu ni Šapić ni Jovanović nisu ni potvrdili ni demantovali ova saznanja, već da su samo rekli da imaju dobru komunikaciju i da će javnost na vreme biti obaveštena da li je došlo do saradnje.

"Blic" navodi i da bi prema poslednjim istraživanjima agencije "Faktor plus" SPAS, da se izbori održavaju nedelju, osvojio 3,5 odsto glasova, dok je DSS na 2,9 odsto, i da bi eventualnim spajanjem, dve stranke dobile nešto više do šest odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: