Odbijen zahtev Radovana Karadžića

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtev za preispitavanje odluke o odbijanju žalbe na visinu kazne Radovana Karadžića.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.09.2019.

18:18

Odbijen zahtev Radovana Karadžića
Ilustacija: Deposit photos/Jan Pietruszka

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtev prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Predsednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus odbio je Karadžićev zahtev za imenovanje žalbenog veća koje bi odlučivalo o njegovom zahtevu za preispitivanje odluke kojom je odbačena njegova žalba na pravosnažnu presudu, prenose Nezavisne.

Ađijus je odluku obrazložio time da je registar suda ranije odbio jedan Karadžićev predlog da se taj zahtev dostavi sudiji Žan-Klodu Antonetiju, jer je predmet završen, ne postoji spis i da, shodno tome, nije dostavljen sudiji ili žalbenom veću.

Mehanizam navodi da je registrar svoju odluku zasnovao na "nerazumnom" tumačenju pravilnika i da je tu napravljena greška, ali da to nije uticalo na ispravnost odluke da se Karadžićev zahtev ne prosledi sudiji Antonetiju, prenose Nezavisne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: