Bahami broje mrtve, Florida na udaru, nek se spremi Karolina

Nakon razaranja na Bahamima, uragan Dorijan krenuo je ka SAD. Jaki vetrovi, kiše i poplave koje već pogađaju Floridu, proširiće se na Južnu i Severnu Karolinu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.09.2019.

07:14

Bahami broje mrtve, Florida na udaru, nek se spremi Karolina
Foto: Tanjug/Medic Corps via AP

Tropska oluja već je stigla do obale Floride, a iako više nema kategoriju pet, porasla je u obimu i olujni vetrovi zahvataju veću teritoriju, prenosi Vašington post.

Dorijan, koji je sada oluja kategorije dva, tokom vikenda je pustošio obalu Bahama s rekordnim naletima vetra od skoro 300 kilometara na čas.

Snimci i fotografije pokazuju potpuno razaranje na Velikom Abaku i Velikim Bahamima, na koje se sručila oluja, a Bahamas Pres piše da ima mnogo mrtvih koji su stradali u poplavama koje su usledile nakon što je Dorijan opustošio ostrva.

Prema zvaničnim ali nepotpunim izveštajima, sedam osoba je poginulo, no Bahamas Pres piše da je popis nestalih sve veći i da će biti i više mrtvih jer su mnogi ostali zatrpani u ruševinama.

Premijer Bahama Hubert Minis je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je leteo iznad ostrva Abako i da je video grupu ljudi kako mašu žutim majcama. Prema njegovim rečima, u luci Marš oštećeno je 60 odsto kuća, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: