Slovenci dolaze u jeftin provod

Izvor: Ž. Milenkoviæ

Utorak, 21.12.2004.

11:29

Default images

Oni koji bi želeli Novu godinu da dočekaju u prestonici moraće da se pomuče kako bi našli mesto u nekom od beogradskih hotela. Preduhitrili su ih Slovenci. Oni su se još početkom meseca pobrinuli za smeštaj, pa je u većini hotela zakupljeno sve. Dok je u hotelu "Slavija" zakupljeno 500 mesta, u hotelu "Jugoslavija" 300, veće grupe očekuju i u hotelima "Interkontinental" i "Moskva".

Kao odgovor na pitanje šta Slovence u tolikom broju dovodi u našu prestonicu, turistički radnici naveli su mnogobrojne razloge. Pored već poznate srpske gostoprimiljivosti, tu je i bogata turistička ponuda u najluđoj noći, kao i vrlo pristupačne cene. Zanimljivo je da dolaze uglavnom mlađe osobe ispod 25 godina, koji najluđu noć provode u poznatim beogradskim klubovima ili na Trgu Republike, uz rok grupe i vatromet.

Stariju generaciju, kako kažu, "vuče" neka nostalgija i još nezaboravljeno bratstvo i jedinstvo sa Srbima. Skadarlija je njihovo tradicionalno mesto okupljanja za doček novog leta, uz pečeno prase i trubače.

- Na sajmovima turizma u Ljubljani tokom proteklih godina uspešno je promovisana turistička ponuda Beograda. Kao rezultat toga su sve brojniji dolasci Slovenaca, posebno ove zime. Jedni drugima prepričavaju o novogodišnjim ludovanjima u beogradskim klubovima, na Trgu, u Skadarliji, što je najbolja promocija jednog grada. U proseku ostaju tri noći i zakupljuju hotele sa prenoćištem i doručkom, što znači da su upućeni na vanpansionsku potrošnju - rekao je Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda.

U hotelu "Slavija", gde se očekuje najveća grupa Slovenaca, cene smeštaja se neće menjati za vreme novogodišnjih praznika i noćenje sa doručkom koštaće 2.616. dinara, a svečana večera, uz dobru muziku i bogat meni, u hotelu "Slavija" svega 46 evra. U hotelu "Moskva" u Beogradu, pored Slovenaca, očekuju i turiste iz Grčke, Austrije i Nemačke, koji za Novu godinu već tradicionalno posećuju Beograd.

I u hotelu "Interkontinental" očekuju dolazak veće grupe turista iz Slovenije. Neki od njih biće gosti "Njujork", kluba gde će ih zabavljati Spomenari" po ceni od 7.500 dinara, dok će u salama "Atlantik" i "Pacifik" cena ulaznica za žene biti 6.000 dinara, a za muškarce 7.000 dinara. Cene smeštaja u hotelu "Interkontinental" biće znatno niže za vreme novogodišnjih praznika. Tako će noćenje sa doručkom, umesto 175 evra, u jednokrevetnoj i dvokrevetnoj sobi koštati 90 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: