Neizvesna "sudbina" tankera: Iran objavio da je prodat

Iran je prodao tanker koji je bio zaplenjen u Gibraltaru i pušten posle nekoliko nedelja. Tanker je promenio pravac i više nije na putu prema Turskoj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2019.

10:31

Neizvesna
Ilustracija: Depositphotos/ Paulgrecaud

To pokazuju poslednji podaci Agencije za evidentiranje plovidbi.

Trenutna lokacija tankera je trenutno južno od grčkog kopna, a zapadno od ostrva Krit, prenosi Rojters. Njegov novi vlasnik će odlučiti o narednoj destinaciji, prenela je u ponedeljak agencija IRIB izjavu portparola iranske vlade.

Portparol nije saopštio kome će ići nafta sa tankera, prenosi Rojters.

Tanker koji prevozi naftu, za koju SAD smatraju da je namenjena teroristima u Siriji, ranije se kretao ka luci Kalamata u južnoj Grčkoj, ali je Atina poručila da mu neće dopustiti da pristane.

Podaci su pokazivali da brod Adrijan Darja plovi ka južnoj turskoj luci Mersin, ali je danas saopšteno da nije na putu ka tom odredištu.

Iranski tanker je pušten 18. avgusta iz Gibraltara posle pet nedelja zadržavanja, jer se sumnjalo da prevozi iransku naftu u Siriju, čime se krše sankcije Evropske unije.

Sjedinjene Države su tražile od zemalja u regionu da ne dozvole pristajanje tom brodu u svoje luke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: