Merkel: Konstruktivan razgovor o Iranu

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da treba iskoristiti svaku priliku da se izbegne dalja eskalacija krize oko iranskog nuklearnog programa.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

23:28

Merkel: Konstruktivan razgovor o Iranu
EPA-EFE/DYLAN MARTINEZ / POOL

Dodala je da su lideri članica G7 sinoć imali dobar i konstruktivan razgovor o toj temi na samitu u Bijaricu.

Posle iznenadnog dolaska iranskog ministra spoljnih poslova Muhameda Džavada Zarifa u Bijaric, Merkel je kazala da je njegovo prisustvo "paralelan događaj na istom mestu" i da lideri G7 sada moraju da vide "da li komunikacija bez odlaganja proizvodi nove mogućnosti za razgovore i možda pregovore s Iranom".

Zarif je u nedelju neočekivano došao u Bijaric, gde se održava samit G7, pošto je dobio poziv od domaćina Francuske, posle sinoćnjih razgovora lidera.

Merkel je kazala da je sinoćna diskusija pokazala da se lideri svih članica G7 slažu da Iran ne sme da ima nuklearno oružje i da se to mora obezbediti pregovorima s Teheranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: