Zarif otputovao posle iznenadne posete tokom G7; dugi razgovori

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif otputovao je iz Bijarica gde je boravio na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.08.2019.

20:23

Zarif otputovao posle iznenadne posete tokom G7; dugi razgovori

On je došao na iznenađenje ostalih učesnika samita G7.

Neimenovani francuski zvaničnik rekao je da su razgovori koje je Zarif imao u Bijaricu, trajali skoro tri i po sata, uključujući 30 minuta razgovora sa predsednikom Emanuelom Makronom, prenosi Rojters.

Francuski zvaničnik rekao je da je Francuska pozvala Zarifa na samit G7 kako bi pokušala da smanji tenzije oko nuklearnog programa Irana.

Makron se u petak već sastao sa Zarifom i odlučio je da ga ponovo pozove u Francusku, ovog puta u Bijaric.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Zarifov dolazak u Bijaric, "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga Francuska nije obavestila da će se šef diplomatije Irana sastati u nedelju sa francuskom delegacijom, na marginama samita G7 u francuskom Bijaricu, saopštila je Bela kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: