Kombi s migrantima sleteo u reku u Hrvatskoj: Žena poginula, vozač pobegao u minsko polje

Noćas oko 3 sata iza ponoći odvijala se prava drama na području Gline u Hrvatskoj, piše Indeks.hr.

Izvor: index.hr

Nedelja, 25.08.2019.

11:30

Kombi s migrantima sleteo u reku u Hrvatskoj: Žena poginula, vozač pobegao u minsko polje
Ilustracija: EPA-EFE/Sascha Steinbach

U mestu Slatina Pokupska, policajci su, tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali da zaustave kombi vozilo nemačkih nacionalnih oznaka koje se na svetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja usled čega je sleteo u reku Kupu.

Vozač je tada iskočio iz kombi vozila i pobegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Policijski službenici koji su se našli na mestu događaja krenuli su da spasavaju osobe iz kombija i razbili staklo. Prema do sada poznatim informacijama, policijski službenici su iz kombija iz reke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tokom pružanja lekarske pomoći na mestu događaja preminula.

Na mestu događaja sprovodi se uviđaj kojim rukovodi županijsko državno tužilaštvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

Uskoro opširnije…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: