Horgoš 2 otvoren samo za izlaz iz Srbije FOTO

Tokom vikenda očekuju se gužve na najfrekventnijim deonicama u Srbiji. vozačima se savetuje oprez zbog pojačanog saobraćaja i visokih temperatura.

Izvor: B92, Beta

Subota, 24.08.2019.

09:27

Horgoš 2 otvoren samo za izlaz iz Srbije FOTO
Prelaz Gradina/ Foto: B92

Kako navodi AMSS, na prelazima prema Mađarskoj, zbog pada sistema mađarske granične kontrole, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Zbog toga je na izlazu iz zemlje na Horgošu formirana kolona od preko pet kilometara u sedam izlaznih traka, a na Kelebiji od preko tri kilometra u dve izlazne trake.

Pomoćnik komandira u stanici Granične policije Horgoš Borko Sparić rekao je Tanjugu da zadržavanja na ovom graničnom prelazu traju oko 300 minuta i da se saobraćaj odvija veoma otežano zbog velikog priliva putnika. On je rekao da na ulazu u Srbiju nema družih zadržavanja, da se na graničnom prelazu Horgoš 2 na izlazu iz zemlje čeka 180 minuta, a kolona je dugačka kilometar i po.

"Uglavnom se mnogi vraćaju sa godišnjih odmora i idu ka zemljama EU, pretežno su to turski državljani koji su u tranzitu kroz našu zemlju, a saobraćaj se otežano odvija i sa strane madjarskih pograničnih organa", rekao je Sparić.

Dodao je da naši državljani uglavnom prihvataju sugestije Granične policije pa koriste alternativne pravce, odnosno manje granične prelaze gde se ne čeka toliko dugo - počev od Bačkog brega do Đale.

Sparić kaže da je turistička sezona u jeku i da se mnogi vraćaju sa godišnjih odmora, kao i da bi takva situacija mogla da potraje do 15. septembra.
Prelaz Gradina/ Foto: B92
Na graničnom prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom , vozila se zadržavaju oko 30 minuta i na ulazu i na izlazu iz Srbije.

Teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 120 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

Do 15. septembra trebalo bi da budu završeni radovi na rehabilitaciji mosta kod Rušnja, na deonici Beograd - Stepojevac. Uprava granične policije MUP-a Srbije postigla je dogovor sa kolegama iz Mađarske o prevođenju Graničnog prelaza „Horgoš 2“ u prelaz koji će danas do 19.00 časova biti korišćen samo za izlazak iz Srbije, odnosno za ulazak u Mađarsku, saopštio je AMS S.

Kako se navodi, ova odluka je doneta u cilju rasterećenja Graničnog prelaza „Horgoš“, na kojem vozila iz Srbije čekaju u kilometarskim kolonama.

Sve raspoložive saobraćajne trake na prelazu „Horgoš 2“, ukupno ih je četiri, u naredna dva sata biće otvorene za sve one koji iz Srbije žele da pređu u Mađarsku.

Sa glavnog graničnog prelaza „Horgoš“ saobraćajna policija će u tom periodu preusmeravati saobraćaj na „Horgoš II“, granični prelaz koji radi do 19.00 časova, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: