Makron: Ko uđe u savez sa krajnjom desnicom gubi

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Italija zaslužuje lidere koji su dorasli zadatku.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

10:45

Makron: Ko uđe u savez sa krajnjom desnicom gubi
Foto: EPA/Yann Coatsaliou Pool

Makron je istovremeno opisao jednog od lidera pale italijanske vlade "velikim gubitnikom" zbog toga što je napravio grešku kada je odlučio da deli valst sa krajnjom desnicom.

"Italijanska lekcija je da kad neko pravi savez sa krajnjom desnicom, na kraju je to uvek pobeda za krajnu desnicu", rekao je Makron novinarima u Parizu, prenosi Rojters.

"Ko je veliki gubitnik poslednjih događaja? Di Majo", dodao je,

Na pitanje da li je i Salvini izgubio, Makron je odgovorio: "Možda, nadam se".

Italijanska vladajuća koalicija koju su činile antisistemski pokret Pet zvezdica Luiđija di Maja i ultradesničarska Liga Matea Salvinija raspala se, a premijer je podneo ostavku.

Makron je dodao da je razgovarao sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom koji vodi konsultacije sa svim strankama u parlamentu o mogućnostima formiranja nove koalicione vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: