Bugarska: Pretnje bombama upućene redakcijama i aerodromima

Bugarska policija je počela da istražuje nekoliko pretnji bombom u mejlovima upućenim medijskim kućama u Sofiji i najvećim aerodromima u toj zemlji.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

19:46

Bugarska: Pretnje bombama upućene redakcijama i aerodromima
Ilustracija: Getty Images/ Daniel Berehulak

Timovi specijalne policije u sredu su tražili eksploziv na aerodromima u Sofiji, Plovdivu, Varni i Burgasu, i u redakcijama bugarske državne televizije i vodećeg lista "24 sata", ali ništa nisu pronašli.

Policija je saopštila da je "očigledna svrha pretnji bila da se poremeti njihov rad".

Oni koji su poslali mejlove koristili su sredstva za prikrivanje identiteta na internetu i provajdere locirane van Bugarske, navela je policija.

Policija je dodala da su slične poruke juče poslate aerodromima i medijskim kućama u drugim zemljama EU, ne navodeći koje države su u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: