Sukobi zbog vlasti u Skadru: Sukob policije i albanskih demonstranata

Albanska opozicija pokušala je danas da spreči konstituisanje skupštine opštine Skadar, za koju kažu da je nelegalna i da ne oslikava volju građana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.08.2019.

11:47

Sukobi zbog vlasti u Skadru: Sukob policije i albanskih demonstranata

Naime, opozicija nije učestvovala na lokalnim izborima 30. juna.

Kako prenosi portal a1on iz Skoplja, ispred zgrade univerziteta gde je održana konstitutivna sednica, situacija se pogoršala nakon što su se demonstranti sukobili sa policijskim kordonom, tokom pokušaja nasilnog ulaska u zgradu i zaustavljanja konstitutivne sednice.

Kako navodi albanska opozicija, konstituisanje tog veća je nelegalno i ne predstavlja građane Skadra, još više zbog sumnje da kandidat koji je trebalo da preuzme funkciju gradonačelnika, Valdrin Pjetri, ima kriminalni dosije.

Zbog takvih optužbi opozicije, Valdrin je prošle nedelje podneo ostavku na mesto gradonačelnika tog albanskog grada.

Lider opozicione Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša na fejsbuku je napisao "da je bitka u Skadru bitka svakog Albanca koji ne prihvata nasilje, lopove i kriminal Edija Rame".

Sa druge strane, koordinator parlamentarne grupe Socijalističke partije Edija Rame rekao je da će stanovnici Skadra od danas imati svoju novu lokalnu skupštinu, sastavljenu od 51 odbornika izabranih na lokalnim izborima 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: