Blic: Zapad hoće novu vladu bez izbora i Haradinaja

Zapad hoće da nova vlada u Prištini bude formirana bez izbora, kao i da u toj vladi ne bude Ramuš Haradinaj, piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.08.2019.

23:30

Blic: Zapad hoće novu vladu bez izbora i Haradinaja
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Zapad smatra da će izbori dodatno destabilizovati Kosovo, ali i odložiti pregovore sa Beogradom", kaže izvor beogradskog dnevnika i dodaje da sve dok ne bude formirana nova vlade neće biti ni nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor lista navodi da je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači poslednjih sedmica u potrazi za novim premijerom, ali da su ga odbili i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli i predsednik skupštine Kadri Veselji.

"Sve to ukazuje da će mu teško poći za rukom da izbegne izbore", dodaje izvor "Blica".

Taj izvor navodi da je glavni razlog Tačijevog odugovlačenja pritisak Zapada i to što mu je jasno stavljeno do znanja da izbori nisu najbolje rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: