Počela ispitivanja u slučaju "Reket": Milevski prvi na redu

U tužilaštvu u Skoplju ispitan je Zoran Milevski, koji je zajedno s makedonskim šou-menom Bojanom Jovanovskim, optužen za iznudu novca u slučaju "Reket".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.08.2019.

18:36

Počela ispitivanja u slučaju
Ilustracija: Getty images/ Chris McGrath / Staff

Sutra će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva. Kako navode makedonski mediji, Milevskog je ispitivala tužiteljka u slučaju "Reket" Vilma Ruskoska, kako bi se saznalo gde su otišli evri iznuđeni u toj aferi.

Ovo je prvo ispitivanje osumnjičenih u tom slučaju, nakon što je istraga otvorena 15. jula.

Iz makedonskog tužilaštva do sada nisu saopštili da li su saznali gde je završio milion i po evra, koje su Jovanovski i Milevski iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Mediji u Severnoj Makedoniji navode da su iz tužilaštva kratko saopštili da je u procesu finansijska istraga, da se proveravaju računi i sefovi.

Kamčev, koji je osumnjičen u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva, na čijem je čelu Katica Janeva, dao je novac i pregovarao sa Jovanovskim, koji je poznat pod nadimkom Boki 13, i Milevskim kako bi bio oslobođen pritvora.

U objavljenim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „Veritas“ čuje se i glas Janeve, koja se obraća Kamčevu rekavši „da ne brine i da će sve biti okej“. Oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri upravo Katica Janeva. Ona će biti ispiana u utorak u skopskom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: