Haradinaj: Ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora

Ramuš Haradinaj, tvrdi da su ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.08.2019.

23:15

Haradinaj: Ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Uspeli smo da ispravimo sektore u pravcu Kule i Čakora i sa premijerom Crne Gore dogovorili smo da međudržavne komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je u julu objavio na toj društvenoj mreži da će se uskoro sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore kako bi ponovo razmotrile demarkaciju u pravcu Kule i Čakora i pritom zahvalio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću "za konstruktivni prilog i izraženu volju za jačanje prijateljstva i saradnje".

RTK2 na srpskom jeziku u julu je preneo da je Haradinaj tokom Samita Zapadnog Balkana u Poznanju o pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom razgovarao sa Markovićem.

Sporazum o demarkaciji između Podgorice i Prištine, koji je potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine, stupio je na snagu 4. juna prošle godine.

Reč je o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: