Hvar: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda - preminuo biznismen, deca životno ugrožena

Policija je završila istragu događaja od utorka, kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

21:58

Hvar: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda - preminuo biznismen, deca životno ugrožena
Ilustracija: depositphotos/fotovincek/

Pet osoba, starih 64, 56, 44 i deca od 11 i 5 godina, zbog teškog zdravstvenog stanja hitno su prevezeni u Split i hospitalizovani.

Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split utvrđeno je da su deca životno ugrožena.

Izvršen je uviđaj, telo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

U sredu tokom dana nastavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamenik tužilaštva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja "Ivan Vučetić", službenika Službe za uviđaje i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog uviđaja, u utorak su zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela uhapšeni i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputima u pogledu sigurnosti korišćenja uređaja dana 08. avgusta 2019. godine ugradili benzinski generator- agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte usled čijeg rada je došlo do isticanja otrovnih plinova - ugljenmonoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posledično trovanja putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: