Tramp traži punu istragu o Epstajnovoj smrti

Predsednik SAD Donald Tramp zatražio je punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.08.2019.

23:33

Tramp traži punu istragu o Epstajnovoj smrti
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Epstaj je tu čekao suđenje za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

"Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu i to ću apsolutno zahtevati. To naš državni tužilac, naš sjajan državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu", rekao je Tramp novinarima u Nju Džersiju, prenosi Rojters.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronadjen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

Epstajn je bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, a prijateljima je smatrao predsednike Donalda Trampa, Bila Klintona i britanskog princa Endrjua.

Nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula, a izjasnio se da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: