Savet ambasadora podržava stav Pendarovskog o aferi "Reket"

Savet ambasadora u Severnoj Makedoniji podržava stav predsednika Steve Pendarovskog u vezi sa aferom "Reket".

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.08.2019.

12:20

Savet ambasadora podržava stav Pendarovskog o aferi
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Savet ministara smatra da će pravilno i istinsko sudsko rešavanje tog slučaja biti garant pravne države u kojoj princip vladavine prava se primenjuje prema svakom građaninu države, prenosi portal Plusinfo.

U slučaju „Reket“ koje je pokrenulo tužilaštvo u Skoplju optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 koji je iznudio preko milion evra od skopskog biznismena Orce Kamčeva u zamenu za oslobadanje od pritvora, čije rešenje bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U telefonskim razgovorima Jovanovskog i Kamčeva koji su objavljeni na portalu italijanskog lista „La Veritas“ čuje se glas i tužioca Katice Janeve koja se obraća biznismenu Kamčevu rekavši „da ne brine i da će sve biti ok“.

Savet ambasadora podržao je predsednika endarovskog, koji je istakao da je princip države i interes građana na prvom mestu.

Pendarovski je novinarima rekao da je razočaran što se odugovlači rešavanje slučaja “Reket” i zahtevao je procesuiranje svih osumnjičenih i optuženih, kao i političku odgovornost ukoliko se dokaže umešanost određenih političara, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije.

“Mi bivši ambasadori bi želeli da izrazimo našu podršku i zajedno sa zalaganjima predsednika Pendarovskog da doprinesemo očuvanju poverenja međunarodne zajednice koja može da bude očuvana i poštovana jedino kroz celosno rešavanje ovog slučaju”, navodi se u saopštenju tog saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: