Vreli talas još traje: Cela Srbija "narandžasta", osveženje stiže u utorak

Na području cele Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog visoke temperature vazduha, a osveženje se očekuje u utorak krajem dana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.08.2019.

15:24

Vreli talas još traje: Cela Srbija
Screenshot/Meteoalarm.rs

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, narandžasti meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Stoga se savetuje da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Prema prognozi RHMZ-a , danas će temperatura biti i do 37 stepeni u Kragujevcu, dok će u Beogradu i Novom Sadu biti 36.

RHMZ upozorava i na visok nivo UV zračenja koji će u pojedinim delovima zemlje biti vrlo visoka.
Screenshot/RHMZ
U Srbiji će u ponedeljak biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistoćni vetar. Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće 24, a najviša 37 stepeni.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: