Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica ubio se u zatvoru, javlja "Ej-Bi-Si Njuz".

Izvor: B92

Subota, 10.08.2019.

15:19

Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice

Izvori su za "Ej-Bi-Si Njuz" rekli da je on u subotu ujutro počinio samoubistvo, a njegovo telo je izneto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu.

Prema novim saznanjima, Epstajnu je bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je jutros oduzeo sebi život u federalnom zatvoru u Njujorku, prenosi AP, pozivajući se izvor upoznat sa dešavanjima koji je želeo da ostane anoniman.

U prvom trenutku nije bilo jasno da li je bio isključen iz programa nadzora protiv samoubistva u zatvoru Metropoliten na Menhetnu. Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i bio je u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula na aerodromu u Njujorku, pri povratku iz Pariza

On se na sudu izjasnio da nije kriv za optužbe.

Pre dve nedelje 66-godiššnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvršši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

On se teretio da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Kako prenosi agencija AP, bio je prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Američki državni tužilac Vilijam Bar naredio je danas državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu finansijera Džefrija Epstajna u zatvoru u Njujorku, prenosi AP, dodajući da FBI takodje sprovodi istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: