U trenu se može postati i žrtva i ubica: Petoro mrtvih na Ibarskoj, jedan u pritvoru VIDEO

U dva sudara koja su se dogodila tokom noći i rano jutro na Ibarskoj magistrali ugašeno je pet života. Zbog sumnje da je izazvao jedan udes uhapšen je mladić.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2019.

13:34

U trenu se može postati i žrtva i ubica: Petoro mrtvih na Ibarskoj, jedan u pritvoru VIDEO
Foto: RINA

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sat posle ponoći na Ibarskoj magistrali kod mesta Županjac. Četvoro mladih poginulo je u direktnom sudaru BMV-a i dačije. U tom udesu povređene su četiri osobe koje su hospitalizovane.

Policija je uhapsila N. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči da je noćas, sat posle ponoći, na Ibarskoj magistrali kod mesta Županjac, upravljajući vozilom BMW, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe.

U udesu koji se dogodio na Ibarskoj magistrali u mestu Donja Gorevnica oko 7.50 h stradala je jedna osoba, a dve su povređene. Do nesreće je došlo prilikom sudara kamiona i putničkog vozila marke jugo.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov za RTS ukazuje da je jedan od najvećih uzroka nesreća leti to što je protok saobraćaja mnogo veći, a građani mobilniji.

Ostali razlozi su, kaže, umor, brzina, neustupanje prvenstva prolaza, alkohol.

Od ponedeljka će na terotiriji EU, ali i u Srbiji, biti pojačana kontrola brzine kretanja. Te akcije, navodi Arsov, nažalost daju kratkoročne rezultate.

Jedini način da se podstakne svest o poštovanju saobraćajnih propisa jeste da se, ukazuje, vode kampanje o bezbednosti saobraćaja.

"Celo društvo mora da se uključi i sve društveno odgovorne organizacije. Pozvali smo Agenciju za bezbednost saobraćaja da medijima dostavi spotove. Kad treba da se emituju spotovi, oni (mediji) traže da se to naplati. Pozivam ih da ih emituju bez naknade jer mora da se smanji broj stradalih", istakao je Arsov.

Dodaje da leti za volanom ima i dosta mladih vozača, koji nisu dovoljno iskusni. Zbog toga je izmenjena odredba i probna vozačka dozvola važiće do 21. godine.

"Nažalost, i mladi a i roditelji nisu svesni. Svaki dan dobijamo puno pisama da deca polože ispit pre nego što se uvede novi sistem. Ni roditelji ni deca ne shvataju koliko je važna probna dozvola", istakao je Arsov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: