Slovenija mobilisala pomoćnu policiju

Slovenačka vlada je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije zbog migranata i pojačanog saobraćaja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.08.2019.

21:51

Slovenija mobilisala pomoćnu policiju
Ilustracija: Depositphotos/stevanovicigor

Oni bi trebalo da zamene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

Očekuje se da će se potreba kontrole bezbednosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i obim zadataka policije na više područja njenog rada, saopštila je slovenačka vlada.

Doneta je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažuju pripadnici pomoćne policije iako je po pravilu zakonsko ograničenje njihovog angažovanja 30 dana u jednoj godini, prenosi Hina.

U vladi navode da se obim zadataka policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na prošlu godinu i zbog bezbednosne situacije u saobraćaju koja se ove godine pogoršala.

Do 17. juna na slovenačkim putevima poginulo je 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Direktorka slovenačke policije Tatjana Bobnar rekla je pre nekoliko dana prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policiji bilo potrebno 700 novih zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: