Ivo Josipović: Nedopustiv nastup Kolinde, mnogi se pitaju da li je pre njega pila alkohol

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je govor aktuelne predsednice na obeležavanju 24. godišnjice akcije Oluja u Kninu bio krajnje neprimeren.

Izvor: Beta

Utorak, 06.08.2019.

16:26

Ivo Josipović: Nedopustiv nastup Kolinde, mnogi se pitaju da li je pre njega pila alkohol
Foto: B92, arhiva

Josipović je rekao da političke elite u Hrvatskoj i Srbiji imaju potrebu da se tenzije stalno podgrejavaju, kako bi se oni sa svojim programima zadržali na vlasti.

"Jučerašnji govor predsednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Reč je o nedopustivom nastupu. Videli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na priliku kojom je govorila, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola", kazao je Josipović u zagrebačkom programu televizije N1.

Josipović je rekao i da je opšta slika ovogodišnjeg obeležavanja Dana domovinske zahvalnosti bila jako ružna i da se s desničarima koji viču "Za dom spremni" cela manifestacija pokazala kao desničarski "dernek".

Prema Josipovićevim rečima, i u Srbiji se instrumentalizuje patnja nevinih ljudi, Srba koji su tokom Oluje otišli iz Hrvatske.

"Ovakvi derneci nacionalističkog profila rezultat su potrebe političkih elita i u Srbiji i Hrvatskoj da se tenzije stalno podgrejavaju, kako bi se oni sa svojim programima zadržali na vlasti. Čini mi se da je danas možda gore nego čak i neposredno nakon rata", dodao je Josipović.

On je kao neumesan ocenio komentar predsednice da je i sama htela da uzme pušku i ode u rat.

"Niko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči", rekao je Josipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: