Posle užasa na železničkoj stanici, Zehofer traži kontrole granice sa Švajcarskom

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer zatražio je uvođenje kontrola granice prema Švajcarskoj.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.08.2019.

19:46

Posle užasa na železničkoj stanici, Zehofer traži kontrole granice sa Švajcarskom
EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Zahtev je došao nakon što je jedan državljanin Eritreje koji živi u toj zemlji ubio dete na železničkoj stanici u Frankfurtu.

"Preduzeću sve da uspostavimo inteligentne kontrole na granici", rekao je on nemačkom "Špiglu".

Nemačka je od izbegličke krize 2015. uvela kontrole na granici prema Austriji, a sada to namerava da sprovede i na državnoj međi prema Švajcarskoj.

Prošle godine u Nemačkoj je registrovano 43.000 ilegalnih prelazaka granice, a Zehofer ističe da upravo zato treba proširiti kontrolu i na granicu prema drugom susedu.

Najavio je da će koncept kontrole granice prema Švajcarskoj biti pripremljen do septembra.

U ponedeljak je jedan državljanin Eritreje, koji živi kao izbeglica od 2006. u Švajcarskoj, pod voz bacio jednog osmogodišnjeg dečaka i njegovu majku.

Taj zločin je, prema Zehoferu, znak da je potrebno pokrenuti mere i prema Švajcarskoj.

Zehofer je prethodno kazao da osumnjičeni za ubistvo nije bio kontrolisan prilikom ulaska u Nemačku, jer su kontrole prema Švajcarskoj retke.

On je kazao da o svojim planovima još nije razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel, ali da smatra da je po pitanju bezbednosti na istoj "liniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: