Dva napada u Jemenu, 51 osoba stradala, Huti preuzeli odgovornost

Najmanje 51 osobe su poginule, a 56 je ranjeno u raketnom napadu na vojnu paradu u Adenu, dok su u drugom napadu na policiju, nastradala tri policajca.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 01.08.2019.

09:38

Dva napada u Jemenu, 51 osoba stradala, Huti preuzeli odgovornost

To su saopštili jemenski bezbednosni i medicinski izvori. Nije saopšteno koliko je vojnika, koliko policajaca, a koliko civila medju žrtvama.

Odgovornost za napad na paradi preuzeli su Huti koji su, kako je objavio njihov kanal Al Masirah, lansirali balističku raketu srednjeg dometa i naoružani dron, preneo je Rojters.

"Eksplozija se dogodila iza mesta gde se održavala ceremonija u vojnom kampu Al Džala u Adenu", rekao je jedan očevidac.

Takođe, najmanje tri policajca su poginula, a 20 osoba je povređeno, kada je bombaš samoubica uleteo automobilom u policijsku stanicu u Adenu u Jemenu.

Među povređenima su i tri civila, prenosi AP.

Aden je sedište jemenske međunarodno priznate vlade koja je u sukobu sa pobunjenicima Huta koji kontrolišu prestonicu Sanu i veći deo severa Jemena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: