Ziberaj: Da budem jasan, nema šanse da Morina bude izručen Srbiji

Jetljir Ziberaj, savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, tvrdi da bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina ne može biti izručen Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

14:11

Ziberaj: Da budem jasan, nema šanse da Morina bude izručen Srbiji
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Ziberaj je na svom fejsbuk profilu napisao da blisko sarađuje sa vlastima Severne Makedonije na ubrzanju procedure oslobađanja Morine koji je nedavno uhapšen u toj zemlji.

“Da budem jasan: Ne postoji šansa da bivši borac za slobodu Tomor Morina bude izručen Srbiji. Mi blisko sarađujemo s vlastima Severne Makedonije diplomatskim i institucionalnim kanalima kako bi se postupak što pre sproveo i Tomori se vratio svojoj porodici ", napisao je Ziberaj.

Inače, jutros su u Đakovici, rodnom mestu Morine, održani protesti sa zahtevom da on bude odmah pušten iz pritvora u Severnoj Makedoniji. Protest su organizovala udruženja učesnika poslednjih sukoba na KiM, porodice poginulih pripadnika tzv. OVK I navijačka grupa "Crvene jakne", preneo je makedonski portal Alb, na albanskom jeziku.

Morina je uhapšen po poternici Srbije, a zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom. Morini su makedoske vlasti odredile jednomesečni pritvor zbog mogućnosti bekestva, a njegovo hitno oslobađanje tražili su ambasador tzv. Kosova u Skoplju, Gjergj Dedaj , lider Pokreta Samoopredeljenja, Albin Kurti i zamenik premijera za evropska pitanja u makedonskoj vladi Bujar Osmani .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: